siluett logo

Välj ett seriöst skolfotoföretag

Ett bra verktyg för att hitta det seriösa skolfotoföretag som passar just er skola/förskola är att välja ett skolfotoföretag som är medlemmar i SER (Sveriges Elevfotografers Riksorganisation).

Medlemskapet innebär att skolföretaget står bakom SERs överenskommelse med KO (Konsumentverket) som stärker konsumentens rätt utöver den lagstadgade konsumentlagstiftningen. Det innebär bl.a att tydliga beställningsformulär, rabatter och köpevillkor. Medlemskapet innebär även att skolfotoföretagen tillhandahåller fotoavtal och personuppgiftsbiträdesavtal till skolor/förskolor. Vidare förbinder sig att skolfotoföretaget att arbeta utifrån SERs bildpolicy och etiska regler för bemötande. Skolfotograferna bär också legitimation och tydliga profilkläder.

Medlemskapet  innebär även att skolfotoföretaget tillsammans med branschkollegor arbetar för en bättre, tryggare och seriösare skolfotobransch där miljö och kvalitet står i fokus.

Vi på SILUETT är stolta över att vara medlemmar i SER och att vara delaktiga i utvecklingen av morgondagens skolfotobransch.

Här kan du läsa mer om SER