Skolfoto och förskolefoto

När skolfoto är som bäst med bilder i webbshop och enkel administration hos det lilla skolfotoföretaget. Fördelen med att välja ett litet skolfotoföretag är att ni får samma rutinerade fotograf varje år och ni har möjlighet att tala med fotografen direkt om det skulle uppstå några funderingar.

Utomhusfotografering, drop-in fotografering, klassisk skolfotografering och babyfoto på öppna förskolan
Hör av er med era önskemål och förutsättningar så hittar vi en lösning som passar er förskola/skola.

Online köp med valfrihet
Föräldrarna väljer själva bilder och produkter.
I butiken finns 2-6 bilder på varje barn. Antalet beror lite på hur fotograferingen gick.

Tydliga priser – inga dolda avgifter
I webbutiken presenteras en tydlig prislista. Bildark från 120 kr/st och förmånliga priser på klassiska bildpaket (från 360 kr/st)
Betalning sker via kort, Swish eller faktura.

Digitala bildfiler
I webbutiken säljer vi även digitala högupplösta bildfiler (ej gruppbilder). Inga krav på köp av andra produkter.

Leveranstider
Bildkoder och länkar till webbshoppen skickas till föräldrarna cirka 2-3 veckor efter fotograferingen via e-post och SMS.
Beställda produkter levereras inom 1-3 veckor. Bildfiler skickas med e-post inom 24 timmar.

Handla tryggt och säkert på nätet!
All trafik på vår webbshop är krypterad. Det ser ni på hänglåset vid webbadressen. Kallas även ”https”. Familjernas kontaktuppgifter är trygga hos oss. Vi lämnar inte ut kontaktuppgifter till 3:e part. Läs vår integritetspolicy

Klimatsmart
Inga bildreturer och onödiga transporter. Alla bilder och produkter produceras på beställning. Läs vår miljöpolicy

Till förskolan
Förskolan får arkivbilder på varje enskiltfotograferat barn samt gruppbilder till avdelningarna och personalen. Dessa skickas direkt till förskolan cirka 1-3 veckor efter fotograferingen. De personal som vill får givetvis en porträttbild/gruppbild.

Till skolan
I samråd med rektor/ledning tar vi fram det material skolan behöver i verksamheten. Det kan vara allt från digital porträttkatalog till personaltavla.

Boka
Boka höstterminens fotografering i god tid. Redan under vårterminen börjar vi boka in höstterminen.

Fotografer
De allra flesta fotograferingar genomförs av vår fotograf Lotta. Till hjälp har vi även Sten, Janne och Anders som fotograferar åt oss under högsäsong.

Covid-19
Vi på SILUETT har förståelse för att det är svårt att planera verksamhetens aktiviteter eftersom läget under pandemin varierar. Vi försöker tillsammans med våra kunder hitta lösningar för hur vi ska kunna genomföra bokade fotograferingar eller i vissa fall boka om fotodagen. Med en bra dialog och planering kan vi gemensamt hitta en bra form för hur vi fotograferar gruppen. Läs mer om hur vi arbetar under pandemin 2021 

Tryggt Skolfoto och Svenska Elevfotografers Riksorganisation
SILUETT är medlemmar i SER (Svenska Elevfotografers Riksorganisation). Vi genomför vårt uppdrag på ett tryggt och säkert sätt i enlighet med de riktlinjer och samtidiga regleringar som finns på marknaden. Villkoren för Tryggt Skolfoto baseras både på en nationell branschöverenskommelse med Konsumentverket som går betydligt längre än vad lagen kräver och SERs etiska riktlinjer, som samtliga medlemmar har förbundit sig att följa fullt ut. Läs mer om SER och Tryggt skolfoto