SILUETT - din skolfotograf i Stockholms regionen

Skolfoto när det är som allra bäst med bilder i webbshop och enkel administration hos det lilla skolfotoföretaget. Våra fotografer har många års erfarenhet av förskolefotografering och skolfoto. 

Fördelen med att välja ett litet skolfotoföretag är att ni får samma rutinerade fotograf varje år och ni har möjlighet att tala med fotografen direkt om det skulle uppstå några funderingar.

Att dessutom välja en skolfotograf som är medlem i SER (Sveriges Elevfotografers Riksförbund) borgar för en seriös aktör som följer SERs överenskommelse med Konsumentverket. En överenskommelsen stärker konsumentens skydd utöver de som är lagstadgade genom konsumentköplagstiftningen. 

Skolfotografering på många sätt

Hör av er med era önskemål och förutsättningar så hittar vi en lösning som passar er förskola/skola/parklek.

Vi erbjuder bland annat:
– Utomhusfotografering
– Klassisk skolfotografering
– Drop-in fotografering
– Babyfoto på öppna förskolan

Online köp med valfrihet

Föräldrarna väljer själva bilder och produkter i vår webshop.
Vi publicerar 2-6 bilder på varje barn. Antalet beror lite på hur fotograferingen gick.

Inga bilder skickas ut utan en aktiv beställning från vårdnadshavaren.

 

Tydliga priser – inga dolda avgifter

I webbutiken har kunden möjlighet att välja och mixa alla sina bilder från samma fotografering. Priserna presenteras en tydlig prislista och  våra populära bildpaket har en extra rabatt som gäller i 30 dagar.

Betalning i webshopen sker via kort, Swish eller faktura.

Digitala bildfiler

I webbutiken säljer vi även digitala högupplösta bildfiler (ej gruppbilder/klassbilder). Inga krav på köp av andra produkter.

Digitala bildfiler skickas med e-post inom 24 timmar.

Leveranstider

Bildkoder och länkar till webbshoppen skickas till föräldrarna cirka 3 veckor efter fotograferingen via e-post och SMS.

Beställda produkter levereras inom 3 veckor. Leveranstid för skolkatalog ca 5 veckor efter godkänt korrektur från skolan.
 
Digitala bildfiler skickas med e-post inom 24 timmar.

Handla tryggt och säkert på nätet!

All trafik på vår webbshop är krypterad. Det ser ni på hänglåset vid webbadressen. Kallas även “https”. 

Läs vår integritetspolicy

Klimatsmart

Inga bildreturer och onödiga transporter. Alla bilder och produkter produceras på beställning. Läs vår miljöpolicy

Till förskolan

Förskolan får arkivbilder på varje enskiltfotograferat barn samt gruppbilder till avdelningarna och personalen. Dessa skickas direkt till förskolan cirka 1-3 veckor efter fotograferingen. De personal som vill får givetvis en porträttbild/gruppbild.

Till skolan

I samråd med rektor/ledning tar vi fram det material skolan behöver i verksamheten. Det kan vara allt från fysiska produkter till digitala alternativ.

Skolan kan även få tillgång till bilderna via vårt webarkiv. Där finns bilderna att hämta för utskrift i olika format och för import till skolans adminsystem  bl.a Schoolsoft, IST, Visma mfl. 

Boka

Kontakta oss för tidsbokning via mail eller telefon. Höstterminen börjar vi boka under mars varje år. Det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att få skolans/förskolans önskade datum och fotograf. 

Fotografer

De allra flesta fotograferingar genomförs av vår fotograf Lotta. Till hjälp har vi även Anders och Felix som fotograferar åt oss under högsäsong.

Tryggt Skolfoto och Svenska Elevfotografers Riksförbund

SILUETT är medlemmar i SER (Svenska Elevfotografers Riksförbund). Vi genomför vårt uppdrag på ett tryggt och säkert sätt i enlighet med de riktlinjer och samtidiga regleringar som finns på marknaden. Villkoren för Tryggt Skolfoto baseras både på en nationell branschöverenskommelse med Konsumentverket som går betydligt längre än vad lagen kräver och SERs etiska riktlinjer, som samtliga medlemmar har förbundit sig att följa fullt ut. Läs mer om SER och Tryggt skolfoto